Krémy a náplně
Krém nastavovaný kaší (recept převzatý ze serveru www.dortomanie.cz)
-
250 ml mléka
-
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
-
1 vanilkový cukr
-
50 g Omegy
-
moučkový cukr dle chuti
-
250 g másla
Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový sáček (tím zabráníme vzniku škraloupu) a necháme vychladnout. Máslo a cukr dle chuti šlehačem utřeme a po lžících přidáme vychladlou kaši. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.
Do horké kaše můžeme přidat kakao, několik lžic nutelly, 1/2 zkaramelizovaného kondenzovaného mléka, rozpuštěnou čokoládu nebo tyčinku Kaštany nebo Milena.
Tento krém je lehký, krásně našlehaný a vhodný na potahované dorty.
-
1 tučný tvaroh ve vaničce
-
1 kelímek zakysané smetany
-
250ml smetany ke šlehání
-
1 ztužovač (např. Smetafix)
-
moučkový cukr dle chuti
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a osladíme dle chuti (nešleháme !!!, tvaroh by zřídnul). Smetanu vyšleháme se ztužovačem a lehce vmícháme do tvarohové hmoty. Tato náplň lze velmi dobře dále ochucovat, např. přimícháním několika lžic nugety rozehřáté v mikrovlnce nebo ovocnou pastou (popř. džemem).
Hrk hrk krém (recept převzatý ze serveru www.dortomanie.cz)
-
2 mandarinkové kompoty - celé i se šťávou
-
1 šlehačka 33 %
-
1 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé
-
1 zakysaná smetana
-
1 ztužovač šlehačky
Vše dáme najednou do uzavíratelné nádoby, uzavřeme, chvíli třepeme a máme hotovo. Je výborný a lehounký a ušpiníme jen jednu mísu.