Krémy a náplně

Krém nastavovaný kaší (recept převzatý ze serveru www.dortomanie.cz)

  • 250 ml mléka

  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky

  • 1 vanilkový cukr

  • 50 g Omegy

  • moučkový cukr dle chuti

  • 250 g másla


Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový sáček (tím zabráníme vzniku škraloupu) a necháme vychladnout. Máslo a cukr dle chuti šlehačem utřeme a po lžících přidáme vychladlou kaši. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.

Do horké kaše můžeme přidat kakao, několik lžic nutelly, 1/2 zkaramelizovaného kondenzovaného mléka, rozpuštěnou čokoládu nebo tyčinku Kaštany nebo Milena.

Tento krém je lehký, krásně našlehaný a vhodný na potahované dorty.

 

Tvarohová náplň

  • 1 tučný tvaroh ve vaničce

  • 1 kelímek zakysané smetany

  • 250ml smetany ke šlehání

  • 1 ztužovač (např. Smetafix)

  • moučkový cukr dle chuti

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a osladíme dle chuti (nešleháme !!!,  tvaroh by zřídnul). Smetanu vyšleháme se ztužovačem a lehce vmícháme do tvarohové hmoty. Tato náplň lze velmi dobře dále ochucovat, např. přimícháním několika lžic nugety rozehřáté v mikrovlnce nebo ovocnou pastou (popř. džemem).

 

Hrk hrk krém (recept převzatý ze serveru www.dortomanie.cz)

 

  • 2 mandarinkové kompoty - celé i se šťávou

  • 1 šlehačka 33 %

  • 1 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé

  • 1 zakysaná smetana

  • 1 ztužovač šlehačky


Vše dáme najednou do uzavíratelné nádoby, uzavřeme, chvíli třepeme a máme hotovo. Je výborný a lehounký a ušpiníme jen jednu mísu.